انواع استاپ موشن | استاپ موشن عروسکی چیست؟

زمان زیادی از بازی با اشیاء در استاپ موشن نگذشته بود که به مرور عروسک‌ها هم وارد دنیای استاپ موشن شدند و صنعت انیمیشن عروسکی خلق شد.

انیماتورها به جای استفاده از اشیاء به عنوان شخصیت سناریوی خود، شروع کردند به ساخت عروسک‌هایی که از روی انسان و حیوان مدلسازی شده بوده بودند. این روش به انیماتورها اجازه می‌داد تا به طور کاملا آزادانه و راحت و تا هرجا که لازم است، شخصیت‌ها و قهرمانان قصه خود را تغییر داده و به حرکت درآورند.

تاریخچه انیمیشن عروسکی

اینیمیشن عروسکی (Puppet Animation) به صورت تخصصی با استودیو سایوزمولت شروع شد. اولین مدل‌های این استودیو عروسک‌های میله‌ای با قد یک متر بودند که امروزه ارتفاع هر کدام از آنها نهایتا به 20 سانتی متر می‌رسد. بعد از آن فیلم ترسناک موزیکال به کارگردانی هنری سلیک از 227 عروسک برای نمایش شخصیت‌های مختلف فیلم استفاده کرده بود. 400 سر عروسک احساسات مختلف را در این فیلم به نمایش می‌گذاشتند.

انیمیشن عروسکی چگونه ساخته می‌شود؟

نحوه ساخت استاپ موشن عروسکی مثل دیگر انواع استاپ موشن است؛ یعنی شما باید برای شروع ایده‌پردازی کنید، سناریو بنویسید، عروسک‌هایتان را بسازید، حرکت بدهید و عکاسی کنید، در ادامه باید انقدر حرکت‌ها و عکاسی‌هایتان را تکرار کنید تا سناریوی شما تکمیل شود. در نهایت تدوین کنید و خروجی بگیرید.

اما مرحله مهم که انیمیشن عروسکی را از دیگر انواع انیمیشن متمایز میکند، اسکلت‌بندی عروسک است. هر عروسک از ساختاری برخودار است. آن ساختار همان اسکلت یا مفاصل عروسک است که باعث ثبات عروسک و ایجاد ظرافت در حرکت‌های آن خواهد شد.

بعد از اسکلت‌بندی، لباس عروسک طراحی و دوخته می‌شود. طبیعتا هر شخصیت عروسکی لباس مخصوص به خود را دارد و لباس آن عروسک معرف شخصیت آن است. گاه اینماتورها برای یک عروسک چند لباس طراحی می‌کنند تا شخصیت موردنظرشان را در حالت‌ها و نسخه‌های مختلف داشته باشند.

اسکلت بندی عروسک اسکلت بندی عروسک

دنیای متفاوت انیمیشن عروسکی با دنیای فیلم

اگرچه انیمیشن عروسکی می‌تواند به اندازه یک فیلم سینمایی هزینه‌بردار باشد، اما تفاوت‌هایی با فیلم دارد. در فیلمسازی، بازیگر میتواند بارها حرکات و رفتارهای خود را تکرار کند و امکان ضبط مجدد هست ولی در استاپ موشن به خاطر فضاسازی و زمانبر بودن فرآیند عکاسی، انیماتور باید به اندازه کافی مهارت داشته باشد تا بتواند با از دست دادن کمترین زمان، متحرک‌سازی عروسک را انجام دهد. هر فریم اشتباه به معنای بازگشت به فریم اول است.

زمانبر بودن دومین ویژگی استاپ موشن است. چرا که گاه ضبط پنج ثانیه انیمیشن برابر است با یک روز عکاسی تمام وقت. این یعنی ساخت یک دقیقه انیمیشن یعنی یک ماه تلاش شبانه روزی برای تولید.

جمع بندی

استاپ موشن عروسکی با عروسک‌های مخصوصی ساخته می‌شود که حالت‌های مختلف آن با روش مخصوص قالب‌گیری میشود. برای ساخت عروسک‌ها معمولا از سیم‌های اسکلت‌بندی استفاده می‌شود تا عروسک از انعطاف لازم برای حرکت داده شدن برخوردار باشد. معمولا این نوع انیمیشن در ساخت فیلم‌های کوتاه و سینمایی کاربرد دارد و به ندرت در تبلیغات استفاده میشود. نسخه ویندوز و مک نرم افزار دارگون فریم بهترین برنامه برای ساخت این نوع انیمیشن است.

 

اشتراک اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.