مهمترین نکات کلیدی ساخت استاپ موشن

از وقتی که تصمیم می‌گیریم استاپ موشن بسازیم، کلی سوالات و دغدغه‌های مختلف به سراغمون میاد. مثلا اینکه کار رو از کجا شروع کنیم؟ به چه وسایلی نیاز داریم؟چه کار کنیم تا کار خوبی تولید کنیم؟

آیا حتما باید خیلی حرفه‌ای باشیم؟ همه ما میدونیم که استاپ موشن یعنی ایجاد توهم حرکت، یعنی بتونیم سوژه‌ای که انتخاب کردیم رو به بهترین شکل ممکن حرکت بدیم. در صورتی که این چند نکته کلیدی ساخت استاپ موشن رو رعایت کنید، میتونید توی 5 دقیقه یه انیمیشن ساده و تاثیرگذار بسازید. اما این نکته‌های کلیدی کدامند؟

نکته اول: سوژه مناسب انتخاب کنید

به دور و برتون نگاه کنید. چه چیزها یا وسایلی می‌تونند به یک شخصیت تازه تبدیل بشن و منتاسب ایده یا داستان انیمیشن شما باشند؟ تابلو، صندلی، کتاب، لیوان، گلدون و… به همه چیز نگاه متفاوتی داشته باشید.

 

نکته دوم: نورپردازی مناسب برای صحنۀ کار

دقت داشته باشید که شما باید ساعت‌ها با سوژه‌ای که انتخاب کردید، کار کنید. برای همین لازم هست که نور صحنه شما ثابت باشه و تغییر نکنه. طبیعتا نور خورشید هر ساعت تغییر میکنه. پس بهتر هست که از نور مصنوعی ثابت مثل چراغ مطالعه یا ال ای دی استفاده کنید تا در تمامی مراحل کار نور صحنه کار شما ثابت و یکدست باشه.

نورپردازی در استاپ موشن

 

نکته سوم: انتخاب دوربین برای تصویربردای

شما باید تمامی حرکت‌های سوژه رو ثبت و ضبط کنید برای همین به دوربین مناسب نیاز دارید. بهترین دوربین‌ها، گزینه‌هایی هستند که میتونند به لپ تاب یا پی‌ سی متصل بشن تا شما بتونید همزمان پیشرفت پروژه و حرکت سوژه‌ها رو ببینید. دوربین‌های کنون، نیکون، سونی و slr هم می‌تونند مناسب کار شما باشند. با توجه به اینکه مهمترین نرم افزار استاپ موشن نرم افزار دراگون فریم هست، باید از دوربینی استفاده کنید که توسط این نرم افزار پشتیبانی بشه. فهرست دوربین‌های مناسب در سایت نرم افزار آمده است.

 

نکته چهارم: دوربین را تنظیم کنید

به خاطر بسپارید که اگر دوربین شما روی حالت خودکار باشد، به تشخیص خود تغییرات صحنه شما را ثبت می‌کند، به همین جهت بهتر هست که دوربین را روی حالت دستی تنظیم کنید. از وایت بالانس و ایزو گرفته تا سرعت شاتر، فوکوس و استابلایرز لنز. با تنظیم دستی میتوانید همه تغییرات رو در کنترل خودتون داشته باشید و با کیفیت بالایی انیمیشن تولید کنید.

 

نکته پنجم: دوربین را ثابت کنید

برای تسلط بهتر روی صحنه کار یا گرفتن تصاویر از نمای بالا بهتر هست دوربین را ثابت کنید و عمود بر صحنه قرار دهید. بهترین کار استفاده از سه پایه دوربین هست. سه پایه‌های مونوپود هم میتواند گزینه مناسبی برای تنظیم کردن و ثابت کردن تلفن همراه شما روی صحنه کار باشد.

 

نکته ششم: نرم افزار ساخت استاپ موشن

نرم افزارهای زیادی برای ساخت استاپ موشن طراحی شده و در دسترس هستند که میتوانند در ساخت یک انیمیشن حرفه‌ای به ما کمک کنند. مثل این‌شات، استاپ موشن استودیو و دارگون فریم. بنا بر تجربه و به دلیل اتصال خوب به تنظیمات دوربین، نرم افزار دارگون فریم میتونه بهترین و کارآمدترین نرم افزار باشد.

 

 

 

اشتراک اجتماعی

2 نظر درباره “مهمترین نکات کلیدی ساخت استاپ موشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.