
انواع استاپ موشن | همه چیز درباره انیمیشن کات اوت
انیمیشن کات اوت یا CutOut Animation یکی از انواع انیمیشن هست که تمامی شخصیتهای حاضر در سناریو با استفاده از کاغذ و مقوا طراحی میشوند.
نقاشی یکی از اولین وسایلی است که با کمک آن تصورات ذهنیمان را به تصویر میکشیم و داستانسرایی میکنیم. پس چرا از این روش در انیمیشن استفاده نکنیم؟ تکنیک کات اوت اگر چه نسبت به دیگر روشهای استاپموشن، روشی بسیار ساده است اما از جذابیت و تنوع بالایی برخوردار است به طوری که علیرغم پیشرفت روزافزون صنعت انیمیشن، کات اوت همچنان تکنیکی پرطرفدار در این صنعت است و بسیاری از هنرمندان برای تولید ایدهها و افکارشان از این روش استفاده میکنند.
پنج گام مهم برای ساخت انیمیشن کات اوت
گام اول: یک سناریوی خوب تنظیم کنید
فارغ از اینکه از چه سبکی برای ساخت استاپ موشن استفاده میکنید، مهم است که کار را با یک ایده خوب شروع کنید. یک ایده که تمامی جزئیات آن در قالب یک سناریو بیان شده باشد. با این روش تمامی مقدمات کار از همان ابتدا فهرست شده و بررسی خواهد شد.
گام دوم: استوری برد طراحی کنید
صحنه سناریوی ایده خود را تقاشی کنید تا به صحنهصحنۀ کارتان بدون فراموشی و جاانداختن دسترسی داشته باشید. با داشتن استوری بورد، در زمان صرفهجویی خوبی خواهید داشت و به راحتی به دیگر جوانب کار رسیدگی خواهید کرد.
گام سوم: شخصیتها را آماده کنید
در این مرحله، دست به قیچی شوید و بند بند و مفصل به مفصل کاراکترهایتان را با تمامی حالتهایی که مدنظر دارید طراحی و برش دهید. با این کار قادر خواهید بود تا حرکت سوژهها را با تمامی جابهجایی و ظرافتهایشان مدیریت کنید. در مرحله بعد، سیم فلزی، سوزن و دکمههای قابلمهای میتوانند به شما کمک کنند تا آدمکها و سوژههایتان را به راحتی حرکت دهید. علاوه بر این میتوانید فریم به فریم حرکتها را عکاسی کنید و به کاراکتر خودتان حرکت ببخشید.
گام چهارم: حرکت بدهید و عکاسی کنید
حالا وقتش رسیده همه سوژههایتان را که طراحی کرده و برش دادهاید، طبق سناریویی که نوشتهاید حرکت بدهید. برای این کار لازم است صحنه کار، نورپردازی مناسب و دوربین عکاسی داشته باشید. حتی اگر همۀ اینها را هم نداشتید، از هر امکان وسیلهای که در اختیار دارید، مثل گوشی موبایل استفاده کنید و استاپ موشن خود را بسازید.
گام پنجم: تدوین کنید و خروجی بگیرید
بعد از اینکه عکاسی از حرکت تمامی حالتهای سوژه به پایان رسید، نوبت تدوین عکسها میرسد. با استفاده از نرمافزارهای استاپ موشن، عکسها را کنار هم بچینید، موسیقی و افکتهای مناسب را انمتخاب کنید و خروجی بگیرید. برای اینکه کارتان یک کار حرفهای باشد، از دیدن نمونهکارهای این سبک غافل نشین.