صفر تا صد آموزش استاپ موشن خمیری

انواع استاپ موشن | آموزش استاپ موشن خمیری

برای کسایی که میخوان دنیای استاپ موشن رو تجربه کنند، سریع‌ترین و راحت‌ترین راه، تمرین استاپ موشن خمیری(claymation) هست، یکی از پرطرفدارترین سبک‌های استاپ موشن دنیا. 

تمرین و اجرای این سبک به شما کمک میکنه تمامی مراحل استاپ موشن رو از ساخت کارکتر و ماکت گرفته تا متحرک‌سازی و عکاسی تمرین کنید و خوب یاد بگیرید. برای همین به شما که میخواین شروع کاری شیرین و جذاب با استاپ موشن داشته باشید، استاپ موشن خمیری بهترین گزینه است. پس با ما همراه بشین تا باهم درباره صفر تا صد آموزش استاپ موشن خمیری صحبت کنیم:

1.ایده پردازی کن

برای شروع هر کاری نیاز به یه ایده داری. یه ایده کوتاه اما خلاقانه. اینطوری استاپ موشنت هم جذابتر میشه. اگر ایده داری کار رو شروع کن.

2.سناریو بنویس

بعد از ایده‌پردازی باید یه نقشه راه برای اجرای ایده داشته باشی. برای همین بهتره برای ایده‌ات یه سناریو بنویسی و تمام جزئیات کار رو مو به مو ثبت کنی. از صحنه‌پردازی گرفته تا نور، صدا و حرکت سوژه‌ها

3.استوری بورد بکش

حالا با استفاده از همه جزئیاتی که توی سناریو نوشتی، یه استوری بورد بکش یعنی مرحله به مرحله کارت رو نقاشی کن و تصویر ذهنی ات رو بیرون بریز.

4.ماکت بساز

توی سناریویی که نوشت، حتما سوژه ها و شخصیت هایی داری که بازیگران استاپ موشن ات هستند. دست به کار شو و با استفاد از خمیر سوژه هات رو یکی یکی بساز.

5.حرکت بده و عکاسی کن

حالا تک تک سوژه های خمیری رو حرکت بده و فریم به فریم از حرکت ماکت های خمیری عکاسی کن و این کار رو تا آخر سناریو و استوری بوردی که کشیدی ادامه بده.

6.تدوین کن و خروجی بگیر

به محض اینکه عکاسی رو تمام کردی، عکس ها رو صداگذاری کن و توی نرم افزار بچین و خروجی بگیر. به همین سادگی یه استاپ موشن زیبا، خلاقانه و دوست داشتی ساختی.

ماکت سازی در انیمیشن خمیری

چیزی که استاپ موشن خمیری رو از بقیه انواع استاپ موشن جدا میکنه، فضاسازی خمیری و طراحی شخصیت های خمیری اون هست. یه خمیر سفت نشدنی انعطاف پذیر که به شما امکان میده بعد از ساخت کاراکتر، هر طور که دوست دارین، حرکتش بدین و از حالت‌های مختلفش عکاسی کنین. توی این سبک یاد میگیرین که یه مجسمه‌ساز حرفه‌ای بشن و کار با انواع خمیر رو یاد بگیرین. برای ساخت ماکت‌های خمیری باید این چند نکته رو رعایت کنید:

1.تصویر درستی از کارکتر در سناریو یا استوری بورد ترسیم کنید.

2.شناخت درستی از انواع خمیرهای موجود در بازار داشته باشید.

3.برای هر کاراکتر خمیر مناسب را انتخاب و استفاده کنید.

4.ماکت ها را سه بعدی بسازید تا بتونید از حالت های مختلفش استفاده کنید.

5.نمونه کار زیاد ببینید و اجرا کنید تا فضای ذهنی تون به مدل کار نزدیک بشود.

خمیر مناسب برای استاپ موشن

انتخاب خمیر مناسب مهمترین قدم برای ساخت استاپ موشن خمیری هست تا شما بتوانید بهترین ماکت را باری کاراکترهایتان بسازید.

قبل از این، دانش آموزان با خاک رس و آب خمیر درست می‌کردند که تا چند ساعت میتوانست خمیر کار باشد اما این نوع خمیر به دلیل اینکه در هوای آزاد به راحتی خشک میشود یا رنگ پذیر نیست، نمیتوانست برای کارهایی مثل استاپ موشن که شما ساعت زیادی با سوژه ها و کاراکترهایتان کار دارید مفید باشد.

1.خمیر باید مرغوب باشد تا زیر نور و گرمای تجهیزات نورپردازی آب نشود و اگر در مجاورت هوا قرار گرفت، خشک نشود.

2.خمیر باید انعطاف پذیر باشد تا شما بتوانید ماکت هایتان را در حالت های مختلف حرکت بدهید و عکاسی کنید.

3.خمیرهای پلاستینی که از خاک رس و موم ساخته شده و طیف رنگ‌های متنوعی دارد، میتواند خمیر مناسب استاپ موشن شما باشد.

4.خمیرهای پلیمری که از خاک رس و پلاستیک ساخته میشوند، گزینه مناسب دیگر برای ساخت استاپ موشن خمیری است و میتواند با دما سخت شود.

اشتراک اجتماعی

یک نظر برای “انواع استاپ موشن | آموزش استاپ موشن خمیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.